30 Ağustos Zafer Bayramı Çoşkuyla Kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Çoşkuyla Kutlandı.

İlimizde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 97. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler, Valimiz Hulusi ŞAHİN’in ev sahipliğinde verilen resepsiyonla son buldu. TP sosyal tesislerinde düzenlenen resepsiyona; Valimiz Hulusi ŞAHİN, Eşi Ebru ŞAHİN, AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR,Garnizon Komutan Vekili Hava Albay Halil İbrahim YÜKSEL, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ersin SELİMEFENDİGİL, Adalet Komisyonu Başkanı Utku ÖZDEMİR, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ,   Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Genel Meclis Başkanı, Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim İZMİR,askeri erkan, kamu kurum yöneticileri,  ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri, basın mensupları, engelli dernek temsilcileri, muhtarlar, gaziler, şehit yakınları, iş adamları ile vatandaşlar katıldı. 

Resepsiyona katılan davetlileri kapıda tek tek karşılayan Valimiz Hulusi Şahin ve Eşi Ebru ŞAHİN, davetlilerin bayramlarını kutladı. 

Daha sonra resepsiyona katılan davetlilerle bir araya gelen Valimiz,  kendileri ile bir süre sohbet etti. 
Resepsiyonda davetlilere hitaben bir konuşma yapan Valimiz,  “Bugün burada 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97. yılı münasebeti ile toplanmış bulunuyoruz. Dumlupınar’da 97 yıl önce yapılan meydan muharebesi ile işgalci düşman ordusu tamamen yenildi ve birkaç gün sonra da denize dökülerek düşman orduları yurdumuzdan temizlendi. 97 yıldır bu günü biz, Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü olarak kutluyoruz. Ne kadar kutlasak azdır. Çünkü emperyalizmin yüzyılı olan 19. yüzyılın sonunu getiren savaşlarından bir tanesi de Kurtuluş Savaşıdır. Emperyalist güçler, sömürgeci Avrupa artık geri çekilmeye başlamıştır. Mazlum devletler ve milletler artık yavaş yavaş haklarını almaya başlamışlardır. 30 Ağustos öyle kolay anlatılması mümkün olan bir savaş değildir. Çünkü çok büyük imkânsızlıklar içerisinde yapılmış bir savaştır. 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz başlıyor, Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustos’u niye tercih ediyor? Çünkü 1071 Malazgirt Muharebesine referans veriyor. 26 Ağustosla başlayan ileri harekatımız da birkaç gün içerisinde kesin ve net bir zaferle neticeleniyor. Daha sonra birer birer şehirler kurtarılıyor. En son 9 Eylül’de İzmir kurtarılıyor. Biz bugün kendi bağımsızlığını kendisi kazanmış dünyanın ender ülkelerinden bir tanesiyiz. Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz, o yüzden kendimizden bu gücü bulduk ve düşman ordularını memleketimizden temizledik. 

Bu duyguyu unutmamalıyız ve Devletimizin kıymetini bilmemiz lazım. Devletine kendi evlatları sahip çıkmazsa başkaları sahip çıkmaz. Dolayısıyla her bir fert, her bir ocak tüttüğü müddetçe devletine sahip çıkacak. Gerektiğinde canıyla malıyla devletinin hizmetinde olacak. Eğer böyle olursa bu devlet yaşar, büyür ve gelişir, yoksa elimizde kayar gider. Suriye oluruz, Irak oluruz. Bu ülkelerin Türkiye’si vardı, ama bizim gidecek bir yerimiz yok. Bizim bizden başka dostumuz yok. O yüzden bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. 

Batman’da sizler 30 Ağustos Zafer Balosu’nda, birlik ve beraberlik mesajlarını en güzel şekilde veriyorsunuz. Diyoruz ki, 600 bin nüfuslu Batman ve yüz binlerce genci, Türkiye’deki diğer gençlerle beraber bizler Türkiye’nin sahibiyiz. Türkiye’ye yan bakana da fırsat vermeyeceğiz. 

Bu coğrafya kıymetli bir coğrafya, Bu yüzden bu coğrafyada savaşlar bitmiyor, şehit ve gazi veriyoruz. Şehitlerimizi bağrımıza gömdük, onların evlatlarını sardık sarmaladık. Gazilerimiz de bizler için en değerli emanetlerdir, onlara uzun ömürler diliyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, onların evlatlarına ve yakınlarına sizler, ailelerimizin birer ferdisiniz. Biz tek bir aileyiz” diye konuştu.