Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi 29.08.2019

Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi 29.08.2019

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı’nın ülke genelinde hükümlülerin topluma kazandırılması ve iyileştirilmesi amacıyla başlattığı “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” kapsamında İlimizde 40 hükümlü İl Özel İdaresi Kıra Dağı mesire alanında çevre temizliği yaptı.


Valimiz Hulusi ŞAHİN, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer METE, Adalet Komisyonu Başkanı Utku ÖZDEMİR, Beşiri Kaymakamı Sinan AŞCI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim İZMİR kamu kurum yöneticileri, Batman Denetim Serbestlik Müdür Vekili ve Ziraat Odası Başkanı başlatılan çevre temizliği etkinliğine katıldılar. 


Cumhuriyet Başsavcısı METE tarafından proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak anlamında başlattığı bir uygulama, bundan sonra Valiliğimiz ve diğer kamu kurumları ile Denetim Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla yapacağımız protokoller çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarında çevre temizliği yapılacaktır. Burada temel amaç, infazın daha etkin ve verimli bir şekilde sağlanmasına yönelik bir çalışmadır” dedi.


Alanı gezerek incelemelerde bulunan Valimiz, projeye ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Konuşmasında; ceza kavramının içinde suçun bir karşılığı olmasının yanında, ıslah ve rehabilitasyon boyutunun da olduğunu belirten Valimiz, “ Son dönemlerde Türk Hukuku’nda bu ıslah ve rehabilitasyon boyutu önem kazandı ve batı normlarında görmüş olduğumuz uygulamalar Türkiye’de de yaygınlaşıyor.  Hükümlülerimiz topluma faydalı işlerde çalışarak cezalarını tamamlıyorlar. Bu şekilde topluma faydalı bir iş yapıyorlar ve uygulamanın rehabilitasyon fonksiyonu da gerçekleşmiş oluyor. Bu kapsamda Kıra Dağı mesire alan temizliğinde bizlere destek olmuş oldular.  Desteklerinden dolayı Cumhuriyet Başsavcımıza ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.