Ahilik Kültür Haftası İl Kutlama Komitesinden Valiye Ziyaret 16/09/2019

Ahilik Kültür Haftası İl Kutlama Komitesinden Valiye  Ziyaret 16/09/2019

Ahilik Kültür Haftası nedeniyle Ticaret İl Müdürü Şeyhmus KALKAN başkanlığında İl Kutlama Komitesi Üyeleri Valimiz Hulusi ŞAHİN’i ziyaret etti.


Ziyarete; Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Musa KILIÇ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Akın ARI, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya ALAPALA,Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Ahmet TATAY, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Mazhar TAŞAN, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkan Vekili Cemil TURAN, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki TAŞ ile Batman Ticaret Borsası Genel Sekreteri Vehbi AKBULUT katıldı.


Ahilik Kültür Haftası İl Kutlama Komitesi Üyeleri hafta kapsamında gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Valimize bilgi verdiler.


İl kutlama komitesinin Ahilik haftasını kutlayan Valimiz, Ahilik teşkilatının kültürümüzde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak “Bu teşkilat sadece iktisadi hayatı düzenlemekle kalmadı; mensuplarına vefa, doğruluk, emniyet, cömertlik, tevazu, kanaat gibi davranışları kazandırmayı da ilke edinmişti. Bu değerlerle yetişen esnaf mahallesini de etkilenmiş, şehir ve kasabalarımız ahlak ve karakter bakımından yüzlerce yıl dünyaya örnek olmuştur. Bugün bu değerleri bizler yeniden cemiyet hayatımıza hakim kılmalıyız” dedi.