Borsamız; 3. Batman Kitap Fuarı Açılışına Katıldı. 19/10/2019

Borsamız; 3. Batman Kitap Fuarı Açılışına Katıldı. 19/10/2019

Valiliğimizin organizasyonunda İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfın işbirliği ve destekleri ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Batman kitap Fuarı’nın açılışı yapıldı.
Valilik bitişiği Adalet caddesinde düzenlenen kitap Fuarı’nın açılışına; Valimiz Hulusi ŞAHİN, AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan KAPLAN, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer METE, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdür Vekili Ali ODABAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkan Ahmet ALDEMİR, , Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim İZMİR ve Meclis Üyesi Hifzullah AKDAŞ, İl Genel Meclisi Başkanı Abdulvahap AKBAŞ, AK Parti İl Başkanı Akif GÜR, kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, çok sayıda öğrenci ve kitapsever katıldı. 
Yaklaşık 100 yazar ve yayınevinin katıldığı fuarın açılış programında; Selamlama konuşmalarının ardından AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR ve Valimiz Hulusi ŞAHİN birer konuşma yaptı. 
Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Milletvekili ÖZDEMİR, Batman’a yatırım yapmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, “ İlimizin acil ihtiyaçlarından biri olan İl Halk Kütüphanesi binası bitme aşamasına geldi. Öğrencilerimiz daha sağlık bir ortama kavuşmuş olacaklar. Üç gündür Batman çok güzel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Tarım ve İnşaat fuarı, Uluslararası 10. Din Görevlileri Sempozyumu ve bugün de 3. Batman Kitap Fuarı’nın açılışını yapıyoruz. Ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin hep böyle güzel etkinliklerle anılmasını temenni ediyorum” dedi. 
Konuşmasında 3. Batman Kitap Fuarı’nın artık Türkiye’de fuarlar takvimine yerleştiğini ifade eden Valimiz, “Bunun başarısı Batmanlı kitapseverlere aittir. Batmanlı kitapseverlerin ilgisi alakası şevki coşkusu bizleri böyle bir etkinliğin yapılmasına teşvik ediyor. Bu kitap fuarında sadece kitap satılmayacak, bu kitap fuarında kitapseverlerle yazarlarımız bir araya gelecekler, konferanslar verecekler. Okullarda yazar-okur buluşmaları ve yazar-şair atölyeleri oluşturacaklar.  Bu hafta içerisinde tüm okullarımız ilimle irfanla okumayla yazmayla haşir neşir olacak. Eğitimin en güzel unsurunu bu şekilde sağlayacağız. Biz bütün düşüncelerin geniş bir yelpazede dile getirildiği ve kitaplaştırıldığı, okunduğu bir şehir hayal ediyoruz. Sadece bir fikrin empoze edildiği bir ortam hiçbir zaman düşünmedik. Kitaplarımız ve yayınevlerimiz geniş bir yelpazede seçildi, herkese açık. Bundan sonraki kitap fuarlarında da ben de olmak istiyorum diyen yazarlarımızı burada ağırlamaktan gurur duyarız. Bizler kültür ve inanç olarak akıl sahibi olmayı ilke edinmiş insanlarız. 
İlimizde genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Okuyorlar, geleceğe umutla bakıyorlar. Biz de onların yollarını açmaya çalışıyoruz.  Batman’daki paydaşlarımız, kamu kuruluşlarımız çok çaba gösterdiler ve gayret ettiler, sonuçları da çok güzel oldu. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış konuşmaların ardından fuarın açılışını katılımcılarla birlikte yapan Valimiz, fuara katılan yayınevi stantlarını tek tek ziyaret ederek, yayınevleri yetkilileri ile bir süre sohbet ettiler.
İlimiz merkez, köy ve ilçelerden 15 bin öğrencinin ücretsiz getirileceği fuarda, İl Özel İdaresi ve paydaş kurumların katkıları ile yaklaşık 30 bin öğrenciye 15 lira kitap çekleri hediye edilecek.  
27 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak olan 3. Batman Kitap Fuarında yazarlar kitapseverler için fuar boyunca imza günleri ve konferanslar düzenlenecektir.