Batman Ticaret Borsası, Halkbank ve Ziraat Bankası ile “Tedarik Zinciri Finansman Programı” kapsamında Sözleşme İmzalandı. 05.01.2021

Batman Ticaret Borsası, Halkbank ve Ziraat Bankası ile “Tedarik Zinciri Finansman Programı” kapsamında Sözleşme İmzalandı. 05.01.2021

Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş; TOBB Başkanı Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan gerçekleştirilen “Tedarik Zinciri Finansman Program Lansmanı’na katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Halk Bankası arasında İmzalanan sözleşme ile tüm üyelerimize, tüccarımıza, sanayicimize ve esnafımıza, ticari mal alım-satımlarında, güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkânı getiriyoruz. Böylece tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine ciddi bir katkı sağlıyoruz. Ziraatbank ve Halkbank Bankkartları ile ekonomiye kazan-kazan anlayışını getirmiş oluyoruz.

Batman da  ile tüm üyelerimize, tüccarımıza, sanayicimize ve esnafımıza için, Ziraat Bankası ve Halkbank ile tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde, hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabileceklerdir. Tedarik zincirini güven altına alacak bu sistemin, KOBİ’lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacaktır.

Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş; Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile yapılan sözleşme sonrasında değerlendirmede; “Batman Ticaret Borsası, Ziraat Bankası ve Halkbank ile üyelerimizin tedarik işlemlerini kolaylaştıracak, önemli bir protokol imzalayarak güzel bir iş birliği başlattık. Üreticilerin veya satıcıların, tahsilat ile uğraşmadan, sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası ve Halkbank garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. 1,5 seneye ulaşan kredi imkânına kavuşacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. ”dedi.