Borsamız,"Tarla Günü Etkinlik"ine katıldı. 22/6/2021

Borsamız,"Tarla Günü Etkinlik"ine katıldı. 22/6/2021

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Arif GÜNEŞ; Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İlimiz merkez  İkiztepe köyünde  150 dekar alanda damlama-sulama sistemiyle; biber, domates, kavun, karpuz, patlıcan ve salatalık yetiştirilen  tarlada düzenlenen tarla günü etkinliğine katıldı. 

Tarım ve Orman İl Müdürü tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Valimiz, Batman’ın çok verimli topraklara sahip bir il olduğunu belirterek, “Toprağımız verimli, suyumuz var. Suyumuzu verimli olarak kullanabileceğimiz sistemlerimiz de var. Bizim artık gerçekten bu tür verimli ürünlere dönmemiz lazım. Eğer bunu başarabilirsek hem suyumuzu çok daha tasarruflu kullanırız hem de elde edeceğimiz gelir daha yüksek olur ve Batman gerçekten bütün Türkiye’yi, hatta civar ülkeleri de doyuracak kapasiteye sahiptir” dedi. 
Konuşmaların ardından tarlada gerçekleştirilen sebze hasadına bir süre eşlik eden Valimiz, çiftçiye hayırlı hasatlar temennisinde bulunarak kendilerine başarılar diledi. 
Programa; Valimizin yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş , Ticaret Borsası Arif Güneş ve birlik başkanları ile çiftçiler katıldı.