Diyar Diyar Tarım Ekonomisi Batman Paneli Gerçekleşti. 10/02/2022

Diyar Diyar Tarım Ekonomisi Batman Paneli Gerçekleşti. 10/02/2022

        Diyar Diyar Tarım Ekonomisi Batman Paneli; Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği’nin organizasyonunda ve Batman Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşti.

        Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği Batman İl Temsilcisi İsa AKDAŞ moderatörlüğünde gerçekleşen panele; Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Mehmet GÜN, Batman Üniversitesi Sason MYO Müdürü Sayın İbrahim Selçuk KURU, Batman Ticaret Borsası Başkanı Sayın Arif GÜNEŞ, Batman Ziraat Odası Başkanı Sayın Nizamettin AYDİŞ, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Abdulkadir DEMİR ve Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Hifzullah AKDAŞ katılım sağladı.

         Türkiye’de akademik olarak çalışan Tarım Ekonomistlerinin katkısı ile kurulan dernek ülkenin tarım ekonomisini akademik olarak ele almaktadır. Hazırladıkları çalışmalar ile bölgelerin tarımsal ekonomileri hakkında bilgi sağlamayı ve akademik çalışmalar yapmayı amaçlamaktadırlar. 

         Panelde Batman tarımının mevcut durumu, sorunları, çözüm önerileri, tarımsal üretim, pazarlama, tüketim,  kurumların tarımsal projeleri ve Batman tarımın da ön plana çıkan istatistikler değerlendirildi.