Borsamız: Yönetim Kurulu Başkanı Arif GÜNEŞ "Batman Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarına" Katılım Sağladı. 24.05.2023

Borsamız: Yönetim Kurulu Başkanı Arif GÜNEŞ "Batman Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarına" Katılım Sağladı. 24.05.2023

Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Atatürk Parkında düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Fuarı’nın açılışı Valimiz Ekrem Canalp ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.
Gençlerin gelecekteki kariyer seçimlerinde bilinçli adımlar atmaları konusunda teşvik etmenin hedeflendiği Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı’nda düzenlenen Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri Fuarı 24-25 Mayıs tarihlerini kapsayacak şekilde iki gün sürecek.
Valimiz açılışta yaptığı konuşmada, ilimizde OSB sayılarının artırılmasıyla binlerce vatandaşımıza istihdam sağlanacağını ifade etti
Batman’daki en büyük ihtiyacın da istihdam olduğunu vurgulayan Valimiz, “Çıkış noktamız da burası olacaktır. Bunun için de elimizdeki en önemli manivela nedir derseniz; o da organize sanayilerdir. Organize sanayilerde binlerce değil, on binlerce insan istihdam ediliyor ve on binlerce haneye de gelir giriyor. Şu anda beş yeni OSB için bir çaba başlatmıştık. Bir OSB’nin kuruluşu aşama aşamadır, istasyon istasyonudur. Bu istasyonlardan bir tanesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alacağımız yer tahsis onaylarıdır. Biz şu anda OSB’lerimizle ilgili yer tahsis onaylarımızı aldık. Bundan sonra mera ile ilgili olan kısımlar var. Onunla ilgili süreçleri Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden takip edeceğiz. Ama hiç merayla ilgili olmayıp da doğrudan işlem yapabileceğimiz olan bir OSB’miz daha var. Orayı da tekstil kent olarak da inşallah faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.
OSB’lerin kısa ve orta vadede 40 bin kişiyi, uzun vadede de 65 bin kişiyi istihdam edilebilecek kapasitede olacağını vurgulayan Valimiz; “OSB’leri Batmanımıza taşıyacağız ve refahı da zenginliği de getireceğiz. Şunu gördük ki, Batman’ın içerisinde imalathaneler var. Yedi tane ayrı sektör var. Bu yedi ayrı sektörden kimisi apartmanların bodrum katlarında, kimisi binaların kıyısında, köşesinde imalat yapmaya çalışıyor. Bu insanların bu şekilde işlerini büyütmesine imkan yok. Zaten şehri de boğuyor, şehri de rahatsız ediyor.”
OSB’ler için tahsis edilen alanların iki tanesinin şehrin içerisinde üretim yapan farklı sektörlere tahsis edileceğini ifade eden Valimiz, “Dolayısıyla da bu beş OSB’den iki tanesini de inşallah bu şekildeki kentin içerisindeki küçük imalathaneleri taşıyacağımız alanlar olarak dizayn ediyoruz. Bizim için fark etmiyor. İstersen organize sanayi olmuş, isterseniz bu şekilde küçük sanayi olmuş. Çünkü her ikisi de istihdam demek. Her ikisi de kentin ekonomisinin canlanması ve dirilmesi demek. Adının ne olduğu bizim açımızdan çok bir önemi yok” şeklinde konuştu.
Fuar açılışına Valimiz Ekrem Canalp’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Bülent Dursun,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Sağlık İl Müdürü Semih Canpolat, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Sıddık Çiftçi, çok sayıda okul idarecisi, öğretmen ve öğrenci katıldı.