Avrupa Komisyonu-Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Sektörel Webinarlar Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Borsamıza gönderilen 25.08.2023 tarihli 9276 sayılı yazıda;

Avrupa Komisyonu, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının geçiş dönemine ilişkin raporlama yükümlülükleri hakkında Uygulama Tüzüğünün 17 Ağustos 2023 tarihinde yayımlamış olduğu belirtilmektedir.

Söz konusu Tüzük, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Türkçe’ye çevrilmiş olup, gayriresmi çeviri ekte yer almaktadır.

Tüzükle beraber, işletmelerin uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla rehber dokümanlar da paylaşılmıştır. Ayrıca; yine Avrupa Komisyonu tarafından, (demir ve çelik, alüminyum, çimento, gübre, elektrik ve hidrojen) özelinde altı adet çevrimiçi web semineri düzenleneceği belirtilmektedir. Webinarların tarihleri ekte yer almaktadır.

Söz konusu Tüzük ve rehber dokümanlar ile webinarların ayrıntılarına https://iklim.tobb.org.tr/index.php/duyurular/348-skdm-uygulama-yonetmeligi-yayimlandi link inden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.