Batman Ticaret Borsası ile Diyarbakır Ticaret Borsası İş Birliği Protokolü İmzaladı. 25.10.2023

Batman Ticaret Borsası ile Diyarbakır Ticaret Borsası İş Birliği Protokolü İmzaladı. 25.10.2023

Batman Ticaret Borsası (BTB)  ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) arasında Tarım ve Hayvancılık öncelikli olmak üzere Ticari ve ekonomik iş birliğini geliştirmek  ve birlikte yeni projeleri hayata geçirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Diyarbakır Ticaret Borsasında gerçekleştirilen İş Birliği Protokolüne Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman Borsası Lisanslı Depoculuk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim İzmir ve Batman Ticaret Borsası Meclis Üyesi Hifzullah Akdaş katılım sağladı.

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ise “Bugün yaptığımız iş birliği protokolünün Bölgemiz açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Özellikle modern borsacılık faaliyetleri, e-ticaret, iyi uygulama paylaşımları ve kıyaslama çalışmaları gibi konular başta olmak üzere birçok yönden ilimiz ve bölgemizdeki Borsaların daha etkin çalışması için bir fırsattır. Bu vesileyle bu işbirliği protokolünün bir başlangıç olmasını umuyor çok daha güzel işbirlikleriyle devam etmesini diliyorum” dedi.

İş birliği protokolünde konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil; Diyarbakır Ticaret Borsası ile Nusaybin ve Batman Borsaları arasında geçmişten gelen bir işbirliğinin olduğunu hatırlatarak imzalanan protokol ile daha kapsamlı projelere imza atacaklarını söyledi.

DTB Başkanı Engin Yeşil, Borsaların kendi bölgeleri öncelikli olmak üzere ticaret borsacılığının, emtia piyasalarının ve ülke ticaretinin gelişimi hedefiyle ticaret, eğitim, teknik konular, personel eğitimi ve değişimi, teknoloji değişimi, konferanslar, diğer çeşitli alanlarda hizmet, deneyim ve uzmanlık paylaşımı hedefleyen uzun vadeli işbirliği protokolü imzaladıklarını açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Ticaret Borsası ve Batman Ticaret Borsası arasında iş birliği protokolü  imzalandı.