BORSAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARİF GÜNEŞ, GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILIM SAĞLADI 18/04/2025

BORSAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARİF GÜNEŞ, GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILIM SAĞLADI 18/04/2025

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş; TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen “Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda/Borsa Başkanları İstişare Toplantısı”na katılım sağladı. Toplantıda küresel ekonomide yaşanan ticaret savaşlarının Türkiye ekonomisine etkileri, il ve ilçelerde yaşanan ekonomik sıkıntılar, iş dünyamızın beklentileri, sektörel talepler değerlendirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş de katılım sağladı. Toplantıda, bölge ekonomisinin mevcut durumu, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Küresel ticaret savaşlarının Türkiye ekonomisine etkileri, yerel düzeydeki ekonomik daralma ile üretici ve yatırımcıların beklentileri detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Arif Güneş, “TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen bu buluşma, bölge temsilcileri olarak sorunlarımızı doğrudan iletebildiğimiz ve çözüm önerilerimizi paylaşabildiğimiz önemli bir toplantı oldu” ifadelerini kullandı. Toplantıda ayrıca, tarım, hayvancılık, sanayi, ihracat ve istihdam alanlarında yaşanan gelişmeler ile sektörlerin karşılaştığı zorluklar ve destek talepleri görüşüldü. Katılımcılar, bölge ekonomisinin güçlenmesi için ortak hareket etmenin gerekliliğine vurgu yaptı.